úterý 30. října 2012

Snídaňový servis - neodolala jsem !


O víkendu jsem byla na Setkání gourmánů ve Vaison-la-Romaine, jak jsem avízovala na FB (zde). Než vám o tom povyprávím, musím se s vámi  podělit o nový úlovek :-)




Ač jsem ve Vaison byla již potřetí, stále jsem neměla šanci městečko si projít :-( Je od nás daleko a vždy jsem tam jela cíleně na nějakou akci. V sobotu jsem měla hodinovou pauzu mezi kulinářskými ateliéry a ikdyž fičel mistrál 100 kilometrovou rychlostí za hodinu a já klepala kosu, neodolala jsem a vyběhla alespoň na krátkou obhlídku.

Pravda, daleko jsem nedošla, neboť po 200 metrech jsem objevila úžasný obchůdek :-) Něvěděla jsem kam se podívat dřív, oči mi těkaly z místa na místo, já pobíhala po obchůdku sem a tam, v jedné ruce to a v druhé tohle. Pohled na mě musel být úděsný neboť velmi příjemný prodavač ke mě opatrně přistoupil (říkajíc si ta holka ja hotový blázen :-) a povídá "Vy jste v našem obchůdku neobjevila nic co by se vám líbilo?" Na to já jsem zavyla "NIC ?!?!?!? Já právě nutně potřebuji vykoupit třičtvrtiny vašeho obchodu a nevím co popadnout dřív !!!" :-D Rozhodování bylo opravdu pekelné, a tak jsem si slíbila, že se do Vaison musím vrátit na výlet (a taky trochu zabutikovat ;-) A abych na to nezapomněla, tak jsem si vybrala snídaňový servis v trendy lila barvě. Nejvíc mě uchvátil kalíšek na vejce s poklopem. Tak originální !



Servis se dá také úžasně využít na můj oblíbený tea time :-)   




Krásných obchůdků v Provence je přehršel ale najít takový kde se vám líbí všechno, ale úplně všechno, kde je velmi příjemná obsluha A kde navíc mají výborné ceny, už zase tak běžné není. Vřele doporučuji ! Kromě krásných sad nádobí, nabízí také vyšívané ubrusy, prostírání a záclonky, přehozy na postel ve stylu boutis, drobné zboží z drátků a proutí, sezónní dekoraci a také úžasné design kousky nábytku:

La Farandole
6 avenue Général de Gaulle
Vaison-la-Romaine (84110)
tel. 04 90 36 28 02

15 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jsem z něho nadšená :-) Škoda že nemají internetový obchod :-/ Ale to bych se asi totálně zrujnovala :-D

      Vymazat
  2. Do tak krásného servisu, bych si hned udělala dobrý čaj... Moc hezký servis :). Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem hned udelala :-) Nejlepsi zeleny cas s jasminovymi kvitky ktery znam. A makronky nebyly jen na okrasu ;-)

      Vymazat
  3. Krásny servis a tak isto aj celý Tvoj blog. Som rada že som Ťa objavila. Odkladám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi děkuji a budu se těšit na tvé návštěvy u mě v Provence :-)

      Vymazat
  4. Nádherný servis a ten koláč v předchozím příspěvku vypadá báječně!! měj se moc krásně Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji ! báječně i chutná :-)jenom škoda že už bylo po Tatinu :-( hned bych se s ním a servisem uvelebila k tea time :-) ale makronky taky nebyly k zahození ;-) měj se moc fajn, Zdena

      Vymazat
  5. ooch,ten je prekraaasny :) zrovna nedavno som videla podobne poklopy na vajicka aj u nas,ale musela som odolat :( snad priste ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dakujem :-) já jsem podlehla ihned ale jestli ty jsi té nádheře odolala, tak máš veeelmi silnou vůli ;-)

      Vymazat
  6. Anyzovko, kde to vazne, kde se flakas??Cekame na dalsi prispevky a posledni je stale ten "snidanovy servis" !! ça va pas!!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymni z Aix en Provence ;-)
    Kdybys nezrusila Facebook tak bys vedela ze z Benatek jsem to vzala do Mnichova a ted jsem na Malte nez pojedu zase o kus dal :-) Takze nemam jak publikovat pres mobilni telefon... Ale velmi me tesi ze netrpelive vyckavas dalsi prispevek :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Neposedi a neposedi, mura jedna, furt to nekde lita!!:-D :-D :-D
    Tak uz koukej pristat a hupsni na novy prispevek... !!

    OdpovědětVymazat
  9. Nadherny servis, objevila jsem Vas blog nahodou a ukladam ho mezi sve oblibene :-) a nejen proto, ze miluji Provence :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To me moc tesi, dekuji za navstevu a budu se tesit :-)

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...