pátek 15. března 2013

Provence hlásí jaro



Konečně !! I když na pravou jarní teplotu si ještě počkáme. Fičí mistrál, zima a chlad šlehají do tváře, projedou bundou až na kost, vlasy vlají jak prapor ve větru... 

Ale co, ta azurová obloha to vynahradí ! Jo a taky trochu sněží pod náporem větru ! Okvětní lístky z rozkvetlých stromů :-) Mandlovník v květu kam se podíváš. Jaro je tu, povídám :-)





Krásný víkend !

  

18 komentářů:

  1. Anýzovko, to je krása. To u vás už je tak rozkvetlo? Krásné fotky a takové sněžení si nechám líbit :-) Měj krásný víkend! Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, ano, bílo-růžová záplava a ještě krásnější je to v kombinaci s olivovým hájem a azurovou oblohou :-) Venku se mi fotit s mistrálem nepodařilo, větévky nechtěly poslušně stát ;-) Tak snad až ustane...
      Krásný víkend a těším se co kreativního vymyslíš !

      Vymazat
  2. Zdravím u Prahy.U sousedů rozkvetl zlatý déšť a do toho sněží.Také máme u nás blázinec:-). Jaro a vůně Provence to však není.Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatý déšť bych si dala líbit. V celé vesnici jsem objevila jeden jediný. A po kočičkách ani vidu ani slechu. To mi tady chybí ... ale zima a sníh ne ;-)
      Slunečný pozdrav z Provence a krásný víkend, Janino

      Vymazat
  3. Tak takové květy mám akorát ve váze...dnes tady taky svítilo sluníčko, jinak mráz, vítr, do toho se odněkud bral sníh. Jsem pěkně zmrzlá a za chvíli zalezu ke krbu a dám si kapku francouzského vínečka (aspoň) Tak přeji také krásný víkend Anýzovko a pošli nám trochu jara!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, doufám že se ti víkend vydařil, vínečko u krbu, pohodička veliká, na stole kvítky sakury... taky bych si dala číct :-)
      Máchám rukama a honím jaro k vám nahoru jak divá ale nějak se mu z Provence nechce! Ikdyž... víkend jsme strávili na naší horské chalupě ve Verdoňském kaňonu a v neděli ráno se probudili do sněhové vánice ;-)

      Vymazat
  4. Chichi, tady není bílo-růžová záplava...tady je jen ta bílá, záplava sněhu! :D Moc moc jarních pozdravů do daleké Provence! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Olivko! Posílám jarní a rozkvetlé pozdravy do sněhem zapadané domoviny!!
      A lákat jaro nezkoušíš ? Já bych si tvé úžasné ptáčky rozvěsila doma, na jabloňovou haluzku co už ti určitě rozkvetla, na ruku supr nový náramek z tvého obchůdku a to by bylo aby jaro nedorazilo ;-)

      Vymazat
    2. Ptáky mám všude, až jsem jich minule pár rozbila :), náramky taky...nepomáááhá to, jaro nikde. Psala jsem ti, ať mi pošleš na mail adresu, že na poště zjistím, jak ti ptáčky dopravit do Provence :)

      Vymazat
    3. Tak ještě přidat tvůj šarmantní kukuč ? Když to zabralo na čalouníka, tak na jaro určitě taky ;-)
      Ptáčkový vzkaz mi unikl :-/ Hned píšuuuu !!!!!!!!! :-)

      Vymazat
  5. Nádherné fotky, ja sa už tak teším. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Andrejko! I to těšení a přípravy jsou krásné :-)

      Vymazat
  6. Anýzovko, u tebe už je krásně "jarně" .... u nás za okny stále sníh .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, Marki, že tvá krásná plechová vajíčka rozjasní čekání na jaro!

      Vymazat
  7. Mandloňový keřík si chci taky nasadit - třeba se mu bude aspoň trochu dařit tak jako tam u vás :-) ale s plody raději počítat nebudu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně, Magdi, počítej :-) Mandloně máme i na chalupě v horách, více jak 1000 metrů, tam zima jak Čechách i sníh a daří se jim skvěle :-) Jen jestli plánuješ výsadbu z mandlí sama, tak nasaď alespoň tři - ujmou se určitě všechny, je to "nezmar" ale neovlivníš zda budeš mít mandle jedlé nebo hořké co se nejí. Ale i tak mandloně jsou krásné v květu, první posel jara a staré stromy jsou krásně pokroucené :-)

      Vymazat
  8. Aj ja chcem, aby konečne k nám zavítala jar a rozkvitli konáre stromov - dnes napadol nový sneh a skoro ma porazilo.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, Jani, že užívat si víkendového domečku je o hodně lepší na jaře než v zimě! My byli na víkend na chalupě v horách a nedělní ráno nás vítalo sněhovou vánicí! Porazilo mě totálně :-)
      Posílám jaro a květoucí větévku

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...