Pekli jste na Bílou sobotu mazanec a jen se po něm zaprášilo? Máte upečeného beránka ale ten trpělivě čeká na Velikonoční pondělí? Říkáte si, že by to chtělo něco sladkého k odpolední kávě či sladkou tečku po nedělním obědě? Upečte si se mnou citronový koláč se sněhovou pusinkou! Je jarní, krásně nadýchaný a svěže voní po nejlepších citronech z Menton vymazlených provensálským sluncem.
Recept a povídání o Mentonském zlatě najdete na stránkách 64-67 ve velikonočním čísle e-časopisu Cinnamon zde.
Krásnou velikonoční neděli!
______________
NB: v receptu mám na mysli použítí hnětače na těsto místo sekáčku, kterým redakce nahradila mnou použité slovo foodprocesor
Hmm tak citronový koláč vypadá velmi lákavě :-) Musím ale počkat až sníme všechny připravené laskominy :-)
OdpovědětVymazat:-)
Vymazattak až nastane ten správný čas, mohu jenom doporučit!
Je nadherny...a vyzera luxusne...
OdpovědětVymazatDíky moc, Jani!! Je výtečný, krásně nadýchaný, ne moc sladký, svěže citronový. Jeden z mých TOP5 :-)
VymazatMňam, ten vypadá úžasně, už jsem mrkla na recept !!!! Děkuju ....... přeji ti veselé Velikonoce !!!! Marki
OdpovědětVymazatMarki, děkuju! Doufám že sis báječně užila ty vaše!!
VymazatPS: díky tobě jsem se stala majitelkou krásných plechových cedulek ;-)
Tak ten je opravdu dobry uz jsem ho delsi dobu nedelala u nas se mu rika Lemon maringue pie.
OdpovědětVymazatV Austrálii jsem ho prozatím neochutnala ;-) ale ten v USA a UK ano.
VymazatDěláš ho stejně? Myslím ingredience.
Mávám do daleké dálky!
Tak takové dobroty mám moc ráda!
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena
Už jsem koukala na ty na tvém velikonočním stole :-) Krása!
VymazatA děkuju za zastavení!
Vypadá opravdu nádherně:-)
OdpovědětVymazatAjka
děkuju, Ajko!
Vymazatkrásné jarní dny!
Ten je krasny! Chystam se taky na nej, citronove kolace mam moc rada. Ale ty tvoje citrony budou jine nez ty u nas, miluju ty velke, vonave primo ze stromu...
OdpovědětVymazatTy jsou nejlepsi, vonave a ne moc kysele :-)
VymazatCitronove mam taky moc rada a tenhle s pusinkou, ten je nej!
Dobrou chut :-)