úterý 17. prosince 2013

Anýzovka na cestách... na konci světa vlevo


Zasloužená dlouuuhá dovolená je tu! Ale než se tak stalo, tak jsem jela 72 hodin non stop, vyřizovala objednávky co došly na poslední chvíli, zařizovala milion věcí, jen na balení nebyl čas... Takže hodinu a půl před odletem to u nás vypadalo takhle (klik) a já si trhala pomyslnou kopretinu "uletí, neuletí, uletí, neuletí..." a ládovala se pravými ledovými kaštany na obalení nervů :-) 

Suspens zda letím či ne trval tak dlouho než jsem se horskými serpentýnami prořítila 170 km/h, dala si 30 minut poklusem s plnou polní na zádech a finišovala sprintem v pohorách, neboť navette na letiště opouštěla zastávku a já neseděla v ní. Řidič na mé zabouchání na karosu přibrzdil, já naskočila a tradá na letisko, jazyk na vestě :-) 

Nastal 3 denní maraton za cestou na konec světa: Marseille-Paříž-New York-Houston-Belize city. A po 4 letadlech ještě loď na korálové ostrovy v Karibiku. Kde jsme? V Modré díře :-)


Ideální to spot na potápění na druhé největší korálové bariéře na světě (po Austrálii). Vegetit se zde ovšem nedá, tak máme na ostrově Caye Caulker bungalow na pláži s tímhle výhledem. Pod palmou večer sedíme a usrkáváme piňa coladu ;-)


Kromě koupání, potápění a nabíjení baterek na další dobrodružství si hojně dopřáváme langusty, pokud možno dvakrát denně. 


Kdo nás zná, ví že jsme nezmaři, odpočatí jsme tak akorát a pomalu balíme batoh směr Guatemala, kde nás čeká měsíc toulání křížem krážem kam nás nohy a setkání po cestě zanesou. Než se vydáme koncem ledna na cestu zpět do Evropy, v plánu je také menší zastavení na Hondurasu... 


Boštěkuji z ráje a přeji krásné a pohodové vánoce!


21 komentářů:

  1. Anyzovko, dira vypada bajecne, toulani zni taky uzasne. Nabijejte baterky a uzivejte si krasnych mist, vyhledu i sami sebe! Pohodove dny preji, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Kati! Díra je úžasná... jen v ní plavou žraloci ;-)
      Krásné a pohodové vánoce do Švýcarska!

      Vymazat
  2. AAAAAAAAAAAAAAch ... tak tomu hovorím Vianoce :) Paráda ...

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera...cestování je ideální dobíjení baterek! Vypadá to nádherně a závidím to teplo! Užívejte krásné velmi netradiční a exotické vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Luci!
      Krapet tepla posílám a přeji krásné zachumelené vánoce na mlýně!!

      Vymazat
  4. Uprimne zavidim. Ja mam toulani se v botach a tohle je neco pro mne. Uz 7 let jsem nebyla pod vodou a to mi taky chybi... kam se podel muj stary dobrodruzny zivot... asi vymena za rodinu :-) Tak treba pozdeji :-)moc si to uzijte ;-)Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám toulavé boty t.č. na mateřské :-)
      Upřímně se obávám až nastane i u nás čas na jinou dovolenou... Jestli pověsím pohorky na hřebík nebo budu vláčet mrňata křížem krážem po zeměkouli a brázdit oceán ;-)
      Díky moc za návštěvu u mě, díky níž jsem objevila nový blog :-)
      Krásné vánoce s rodinou!!
      Zdena

      Vymazat
  5. Anýz, prajem krásne vianočné sviatky a Nový rok v ďalekých krajoch. Užite si do sýtosti a samozrejme sa teším na fotky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Andrejka a přeji krásné a pohodové vánoce! Pa

      Vymazat
  6. Teda nekteri lide si umi uzivat,vase cestovani zni zajimave.Budu se tesit na tve cestovni zazitky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na užívání nás užije :-)
      Krásné vánoce u klokanů!!

      Vymazat
  7. Kde to jsem? V ráji! Nééé, u Aný na blogu, takže v ráji! :-D A ještě bych doplnila komentář Lucky .. cestování bez dětí je ideální na dobíjení baterek :-) Krásné vánoční svátky a neskrývaně, ale přejícně Ti závidím! A nakonec cestování prstem po mapě a na Tvém blogu je taky celkem fajn, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D
      Díky moc, Baru!! Přeji krásné a pohodové vánoční svátky a spoustu nových projektů do nového roku. A prvního: pravou!! :-)
      PS: doufám že je :-)

      Vymazat
  8. Není k tomu co dodat - užívejte si to na plné pecky!!!
    LHC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Leni!
      PS: těšíme se na večeři po našem návratu :-)

      Vymazat
  9. To je úžasný, úplně jsem se zasnila...moc si to Aný užívej a těším se na další povídání!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky moc! Užívám co to jde :-)
      Krásné vánoční svátky do Brdských lesů a sněhu tak akorát na tu pravou vánoční atmošku :-)

      Vymazat
  10. tyjo, to vypadá krásně! Úplně jsi mě nalákala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krásně tam bylo, to jo :-) ale osobně na dlouhou dovolenou tady to nevidím, 10 dní max včetně potápění. Ideálně spojit s Mexikem či Guatemalou. Tedy pokud nejsi adeptka místního sportu "teď pravou stranu opalovat, teď levou" ;-)
      A děkuju za návštěvu!

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...