pátek 30. srpna 2013

Rajčata zavařená ve vlastní šťávě


Z jachtařské dovolené jsem už týden zpátky, hlavu i srdce plné zážitků, pokračování "Anýzovka na cestách ze Středomoří II." napsané ale zatím nemám srdce podívat se na fotečky... Voní koncem :-( Dovolená fuč, léto u konce, září klepe na dveře... to vše okořeněno suchozemskou nemocí, kterou jsem si dovezla, respektive získala v momentě kdy jsem definitivně položila nožky na pevninu. Lítám si, lítám Houpu se, houpu ;-)



Tak se prozatím zabávám u sporáku a o momentky z provensálského babího léta se s vámi dělím na Facebooku (tady a tady) a nově i na Instagramu (zde). Co nadělám... podlehla jsem :-) Ale jako Pinterest (tu), varuji: jsou to časožrouti!! Ale 


Jen co jsme doplachtili zpět do Provence, od sousedů-farmářů jsem si přinesla tohle a od té doby jedu (opět) na zavařovací vlně. A pouze u 3 bedýnek nezůstalo! O pár receptů byl zájem, já na FB přislíbila a tu je první:






Přeji krásný víkend - doufám že slunečný jako tady !!
My jedeme na chalupu do hor okouknout zda naše včely pilně pracovaly a budou zásoby medu na zimu ;-)


15 komentářů:

  1. Děkuji za recept, byla jsem jedním ze zájemců. Je to opravdu jednoduché.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Jednodušší už to být nemůže :-) Hezký víkend!

      Vymazat
  2. ja stále čakám na "mlhu"!!!!!!
    levanduľovú..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím!!! Jsi hned na řadě, čestný pionýrský :-)

      Vymazat
  3. Zdeni,super jednoduchý recept.Děkuji.Rajčat mám dost,bobkový list i tymián pěstuji vlastní,tak už se teším na tu dobrotu.A na co všechno ta rajčata používáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, uplne na vsechno - tam kde bych dala rajce ale je mimo sezonu. Do polevek, na pizzu, do slanych kolacu, zaklad do provensalske omacky....
      Mas zavareno ? :-)

      Vymazat
  4. Ozaj jednoduchy recept, super. Ja som tento rok rajcata susila a su boooozie. Mnam! Nech ziju rajcata!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se pro zmenu na suseni nedostala :-( Ale jsou bohovska !!

      Vymazat
  5. Rajčiny takto zaváram aj ja, je z nich v zime výborná polievka alebo omáčka na špagety. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky delam :-) O hodne lepsi nez kupovany protlak nebo sklenikove rajcata!
      Krasny vikend

      Vymazat
  6. Tak to je hodně jednoduché, to vyzkouším. Sice moje vlastní úroda rajčat ne a ne dozrát, ale kdyžtak je holt koupím. Pa do Provence, Aný, u nás taky babí léto:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodussi uz to byt ani nemuze :-) Doufam ze dozraly a ze prestalo prset!!
      Mej se krasne, Jani

      Vymazat
  7. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 85 000 posbíraných receptů. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...