pátek 11. dubna 2014

Velikonoce v Provence


Zpět v Provence z hektického pobytu v Čechách, kde jsem běhala mezi dílnou, tiskárnou, ateliérem a snažila se do toho užít si rodiny na Vysočině, sejít se s kamarády a vyzkoušet nové pražské places to be. Náročné! Slovo speed dating by bylo víc na místě než pobyt ;-) Chtělo by to tak dva měsíce, obzvlášť od té doby co mám ateliér Cigale & Olive, pro který navrhuji a výrábím či se na výrobě podílím spolu s českými řemeslnými mistry. Že jsem v rodné domovině nezahálela, o tom svědčí 4 kufry se kterými jsem odlétala zpět :-) Novou kolekci vám brzo představím na mých webových stránkách, na kterých se intenzivně pracuje {poté co jsem řekla neschopnému webmastrovi bye-bye a inspirována Lenkou u kávy v I Need Coffee (zřejmě omámena opilým cupcakem od Chez Lucie - já, ne Lenka, ta si sama naprogramovala její business) trávím dny i noci u počítáče, v ruce příručka jak programovat v PHP, CCS, JavaScript, MySQL... noci jsou dlouhé, to vám povím a hlavinka je z toho bolavá :-) Leni, nechceš si odskočit do Provence? Pokoj, počítač i neomezené množství lahvinek Rasteau Vintage dodám!} Prozatím a postupně odtajňuji mou jarní kolekci na Facebooku webových stránek (k nahlédnutí zde).    

Do Provence jsem ovšem nejela jen s mým zbožím, neb jsem vykoupila pár butiků s kreativní tvorbou, to aby bylo s čím tvořit dál. A také si odvezla dárky k narozeninám ♥ O jeden se s vámi podělím. V únoru Šárka z Ma Maison Blanche pořádala giveaway s Martinou z Nordic Day. Já jsem byla jedna z výherkyň, natěšeně si vybrala dárek a netrpělivě čekala až si ho z Čech přivezu domů. Maximální radost a spokojenost! Tady je:  


Dřevěný podnos Nature od Bloomingville a vázička Black birds od Madam Stoltz. V záplavě květů mandlovníku jim to u nás sluší! K velikonoční deko na stole nechybí drátěné kraslice od Věrky z Drátování Kuklík a skleněný ptáček od Olivky z Mode de Boulangerie. Už jen upéct beránka :-)




       A co u vás? Už jste na velikonoční svátky připraveni?


______________________
© photos: Anýzovka v zemi cikád 



22 komentářů:

  1. Moc krásně jsi navodila velikonoční náladu. Já jsem letos naprosto mimo. Nestíhám, veškerý volný čas trávím na zahrádce. Až příště dojedeš do Čech, musíme se někde sejít. Na Vysočinu to nemám tak daleko. Krásný víkend. Pa Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Jaruško! Já tím že mám teď problém chodit, tak zahradu flákám :-/ Tak jsem se aspoň doma vyřádila ;-) Ale ani tak nestíhám nic... na dopis se taky dostanu!
      Jo! Moc ráda :-) Teď to byla opět akce rychlé šípy a rozhodnutí na poslední chvíli, příště dám vědět!
      Krásný víkend i tobě na zahrádce :-)

      Vymazat
  2. Ten podnos je nádherný! A čajová souprava! Krásný to máš moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Baru!!
      Podnos jsem měla na Nordic Day vyhlídnutý už delší dobu, teď mi k němu chybí "jen" odkládací stolek z pařezu ;-) A čajovou soupravu jsem si dovezla na hřbetě v batohu z Číny :-) Objevila jsem tam město Suzhou, takové Benátky s tradiční čínskou architekturou, spousta galerií, hand made výrobků, čajových domů... S prázdnou jsem prostě odjet nemohla ;-)

      Vymazat
  3. Aný, to mi povídej o programování, taky nad tím bádám a jde do ztěžka, ale já se nedám....Tak ať ti to pěkně jde a těším se na ten tvůj on-line ateliér!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď!? Ale my to IT tajemství pokoříme :-)
      Krásný víkend, Jani, a děkuju!

      Vymazat
  4. Zdeni, tak tomu říkám výzva! :-) Od čtvrtka mám volno, že bych si udělala velikonoční výlet??? Hm, hm, popřemýšlím :-) Zatím užívej provensálského jara a kdoví, třeba se najednou ozve zabušení na dveře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ucho na dveřích!!! A abych ti s tím přemýšlením pomohla správným směrem ... upekla jsem Paris-Brest s praliné ;-)

      Vymazat
  5. Ahoj, Zdeni, u nás je úža apríl, ráno na nule, v poledne skorem na plavky, večer na holiny... s výzdobou jsem díky stále dotírajícím chorobám těžce ve skluzu, stále dlí v krabicích ve špajzce... pokusím se polepšit, ale moc to nevidim :o) tak si aspoň strčím do vázy pár tulipánů, dětem do oken v pokojíčku vylepím ručně vystřihované velikonoční obrázky, se kterými jsem se pižlala několikero nocí, a upeču beránka a zajíčka. To by mohla pro začátek stačit, co, ne? Zatím pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, pro začátek ??? :-) Já myslím že to stačí až až ;-)
      Posílám ti krapet sluníčka - i když taková polední promenáda v plavkách taky není k zahození :-)
      A choroby pošly k šípku!!
      Krásný víkend! S vůní šeříku ;-)

      Vymazat
  6. Krásná velikonoční příprava ..... to já jsem dost pozadu:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Ajko! Ještě máš celý týden ;-) A kdyby ne, tak to taky nevadí! Chalani tě vyšlehají tak jako tak :-D
      Krásný víkend!

      Vymazat
  7. Miluji Velikonoce a všechny ty přípravy kolem, jenže už podruhé za sebou se budu ocitat na jiném místě, kde se Velikonoce neslaví. Zrovna se balím na cestu do Číny. Budu si tam při popíjení čaje promítat chvilky spojené s českými Velikonocemi, neboť jsou to takové krásné silné svátky. Užijte si je všichni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě chápu, Šárko. My pro změnu nejsme nikdy doma na vánoce a ač si cestování nesmírně užívám, vždy mě píchne u srdce vzpomínajíc na domov...
      Užij si cestu po Číně!! A těším se pak na zápisky u tebe na blogu! Já jsem tam dvakrát byla a tak jsem moc zvědavá pro srovnání jaké byly tvé dojmy.
      A děkuji za zastavení!

      Vymazat
  8. Zdeničko, přeji krásné a poněkud klidnější dny...
    Posílám pozdravy a děkuji za krásné fotky. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Helenko, a spolu s pozdravy posílám provensálské sluníčko!!

      Vymazat
  9. Když jsem nestíhala moc chystat Vánoce, říkala jsem si, že Velikonoce už zvládnu... zatím to dopadá stejně, z jarní výzdoby mám doma jen kytičku petrklíčů... tak se aspoň těším pohledem na krásnou výzdobu u Tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvládla! Viděla jsem u tebe, že se velikonoční deko rozrostla :-)
      Krásné pohodové jarní dny a děkuju, Magdi!!

      Vymazat
  10. Zdeni, máš můj obdiv, já s PC stále bojuju .... moc se těším, co krásného pro nás chystáš ..... Marki

    PS: Ten tác i vázička jsou nádherné !!! Moc krásně sis vybrala !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, já bojuju taky :-) Ale jen tak bez boje se nedám ;-)
      Děkuju moc za chválu!! Pa

      Vymazat
  11. Krásný velikonoční koutek ♥Iva

    OdpovědětVymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...