středa 9. listopadu 2022

Náš provensálský obchůdek je otevřený !


Letos vám nabízíme 4 druhy medů : akáciový, levandulový, z Verdonských hor a z dubu (zleva doprava) :





Akáciový med je nejsvětlejší, výrazně květinový s jemným aroma.

Dubový med je nejtmavší, silné chuti. Není získáván z nektaru květů, ale ze šťávy, kterou včely sbírají a přetváří na med a tak máte ve skleničce sílu mízy dubového lesa.

Med z Verdonských hor je tmavý, silný, z divokých bylinek Verdonského pohoří (tymián, saturejka, levandule).

Med levandulový je z lánu levandulového pole ve Valensole.







Protože víme, že naše medy také každoročně darujete pod stromeček, připravili jsme pro vás vánoční limitku medového setu v dárkovém balení. V kraftovém obalu najdete 3 skleničky po 250g ve složení akácie, levandule a Verdon. Stačí přidělat vánoční mašli a Ježíšek má vystaráno :-)





Po mých fíkových džemech se loni v mžiku zaprášilo, a tak jsem letos u Mauviel rendlíku trávila několik týdnů. Věřím že se letos dostane na všechny!




Fíkové džemy nabízíme jednodruhové : šedé a bílé Marsejské jsou v menších skleničkách po 230ml a fialové ze Solliès po 324ml. Jednoduše proto, že starobylé odrůdy stojí třikrát více a není vůbec snadné je získat. To jsou ty provensálské poklady, které na trhu neuvidíte a většinou putují ze sadu do kuchyní provensálských šéfkuchařů. Já jsem úžasné odrůdy La Grise de la Saint Jean (šedý sv. Jana) a La Marseillaise (Marsejský) získala od Murielle, která má pár takových pokladů v sadu v Solliès-Pont kde se výjimečně daří odrůdě Violette de Sollies (fialový ze Solliès) a kde se každoročně konají fíkové slavnosti poslední srpnový víkend.





Šedé fíky mají velké kulaté plody se šedofialovou slupkou a velmi voňavou dužinou.



Bílé Marsejské jsou spíše žluté malinké plody, dužina je světle růžová, sladká, voňavá a rozplývá se na jazyku.




Fialové jsou velké purpurové plody s červenou dužinou. A jsou to právě tyto fíky, které se v Provence prodávají na trhu. Jednak dozrávají postupně a jsou k dispozici delší dobu (obě předchozí odrůdy jsou do měsíce pryč) a mají silnější slupku a tedy lépe lokálně cestují.





Naše džemy jsou výběrové extra, obsahují 67g ovoce na 100g hotového produktu, obsahují extra velké kousky ovoce, vanilkový lusk z Madagaskaru, třtinový cukr a šťávu z bio citronů. Nic víc. Skvělé na chleba, do jogurtu, do snídaňové kaše a nebo jen tak na lžičku jako fíkové mlslo.





Z fíkového soudku můžeme také nabídnout konfitované fíky - to jsou celé fíky, které se týden rochnily v cukrovém nálevu, denně se proskočily rendlíkem aby se trošku zahřály a manipulace s nimi byla jak na chirurgickém sále, aby zůstaly celé. Uf. Tváří se to jako lážo plážo, ale je za tím spousta práce. Tyhle celé fíky jsou vynikající k játrové paštice foie gras nebo jako sladká tečka do dezertů nebo jeden voňavý kousek rovnou do pusy.



Máme ze čtyř odrůd : šedé, Marsejské, fialové ze Solliès a přídavkem pár skleniček bílých fíků z naší Luberonské vesničky.





Loni jsem vám slíbila každý rok představit místního pěstitele a jeho top produkt. Letošní olivový olej ze sousední vesničky v Luberonu je podpultový zázrak! 3 roky ho vartuji a teprve letos se mi ho podařilo ochutnat a získat. Nikde se neprodává a sklizeň 2023 (která ještě neexistuje) je už vyprodaná! Tenhle oliváč má grády, voní jako čerstvě posekaná tráva, chutí nejdříve připomíná artyčoky a po polknutí se vám v puse rozline výrazná olivová chuť s pepřovým akcentem. Isabelle podědila olivové háje v okolí vesničky Villemus a spolu se synem jsou nadšenými pěstiteli oliv starobylé odrůdy Aglandau po tři generace. Olivový olej je extra panenský, nefiltrovaný, lisovaný za studena z oliv z Villemus, nesoucí apelaci AOP Haute Provence s chráněným označením původu. Dodáváme v neprůhledném černém balení, který olej ochrání před sluncem a ještě udělá parádu v kuchyni. Možné dodání v půl litrových a litrových lahvích.





K Provence patří víno a to z Bandolských vinic je vyhlášené. Letošní nabídka obsahuje víno bílé Les Baumes a růžové Les Adrets. Obě nesou apelaci AOC Bandol, tedy chráněné označení původu.


Bílé víno je skvělé k rybě, ke slávkám, k plodům moře. Aroma je květinové, ovocné, s tóny citronů a exotického ovoce. Chuť je v harmonii s tóny citrusů. Doporučená teplota podávání 10-12°C. Archivační potenciál 2-4 roky.





Růžové víno je lehounké a hodí se k aperitivu a k bílému masu. Aroma je ovocné s tóny malin a červeného rybízu. Získalo zlatou a dvě stříbrné medaile na mezinárodních vinařských soutěžích. Doporučená teplota podávání 10-11°C. Archivační potenciál 1-2 roky.





V říjnu se každoročně konají Kaštanové slavnosti v Collobrières. Po dvouleté pauze jsme letos nemohli chybět a poctivě ochutnali všechny kaštanové džemy. Naším letošním favoritem je kaštanový džem výběrový extra z Collobrières, na briošku k snídani nebo do pusy jako kaštanové mlslo.

Řemeslná produkce, 60g kaštanů ve 100g výrobku, cukr a vanilkový lusk.





Nesmí chybět naše bylinky z Verdonských hor : tymián v květu, saturejka v květu, kytička bouquet garni, divoký fenykl a lékařská levandule. Vymazlené provensálským sluníčkem, sbírané ručně, sušené šetrně.






Vše zabalené s láskou, do ekologického, recyklovatelného či znovupoužitelného obalu.


Doručení do ČR a distribuce první prosincový týden 2022.


Při objednávce nad 2000 Kč poštovné po ČR zdarma.


Naše voňavé balíčky dodáváme i na Slovensko, do Něměcka, Rakouska a dalších EU států. Při objednávce nad 80 € se spolupodílíme na poštovném do zahraničí.


Možnost dopravy : Zásilkovna (balíky do 10kg na vámi vybranou pobočku), kurýr (10kg a více), popř. Pošta na přání. Osobně v Praze a Havlíčkově Brodě.



Objednávky prosím mailem : anyzovka@gmail.com


Uveďte množství zboží a jaké druhy + jméno, mail, telefon + dodání (vybranou pobočku Zásilkovny, celou adresu pro kurýra/poštu, osobní Praha/H.Brod).



Objednávkový formulář najdete zde : Objednávka 2022


A pokud jste si již objednali díky Instagramu a Facebooku, nemusíte vyplňovat formulář znovu!



♡ MOC DĚKUJEME A TĚŠÍME SE JAK VÁM VOŇAVÉ BALÍČKY PROVONÍ DOMOV ♡






2 komentáře:

  1. Lezarts

    To je milé překvapení!!! Po takové pauze a k tomu samé dobroty!!!
    Bohužel mi nejde otevřít objednávkový formulář🙁.Mám také dotaz, zda je možné platit převodem z € účtu ?
    Zatím Aný přeji hezké dny s dobrotama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji <3
      Doufám, že mi to blogové znovunadšení vydrží a budou zde další články z Provence :-)
      Pošli mi prosím tvůj mail na : anyzovka@gmail.com
      Přepošlu ti formulář ve word verzi.
      A ano, fakturu můžu připravit v eurech (přepočet podle aktuálního denního kurzu) a zaplatit je možné z euro na euro účet.
      Přeji krásné podzimní dny z Provence!

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...