středa 30. dubna 2014

Instantanément - sladké přání

Přání, těch mám plnou hlavu. A protože prý si stačí přát a přání se plní (jak říká Olívka), tak si přeju o stošest :-) Ale pro sichr, taky pro to něco dělám ;-)

Už dlouho si přeju vlastní kavárnu. Kde ráno voní výborná káva a ke které si ranní hosté ulamují nadýchaný croissant zatímco listují v denním tisku. U pultu ze stoletého dubového dřeva se mnou prohodí pár slov než je čas vydat se do práce. Bonne journée! Po snídanářích míří ke mě freelanceři, noťas pod paží, usedají na provensálské lavice radassière se spoustou polštářů. Zatímco surfují a na dálku pracují, usrkávají ovocné/zeleninové smoothies a přikusují zdravé finger sandwiches. Polední pauza si žádá slunce. Podáváme také :-) Na terase zalité sluncem se zakousnete do slaného koláče, quiche nebo salátu z denní nabídky podle toho co provensálský trh dal. Jedno espresso a něco malého na zub a šup, zpátky do práce. A nebo na výlet? Po něm se bude hodit řádně si odpočinout, sedíc ve stínu olivovníků, cikády zpívají, vzduch se tetelí. Na osvěžení domácí limonáda a na talíři se na vás směje ten nejlepší dezert pod sluncem... 

Jaký? Třeba tenhle:
 A k ranní kávě tenhle:

A taky kousek tohohle k čaji o páté, prosím!

Nejlepší koláče pod provensálským sluncem poctivě piluju s šéfcukrářem Henry o víkendech v atelieru Chef, oui chef! A pravidelně dělám několik lidí šťastných když jim tyhle mé kulinární výtvory vezu :-)

Zlákala jsem vás na kávu a zákusek v mé kavárně?

________________
© photos: Anýzovka v zemi cikád

bonne journée! - hezký den!
radassière - typická lavička v Provence, k nahlédnutí třeba tady
finger sandwich - malý sandwich, který se jí rukama



25 komentářů:

  1. Dobré ráno od kávičky z Ateliéru U mně....:-D Tak jsem si "pochutnala" aspoň pohledem na dobroty od Tebe a přenesla jsem se do letního rána v Provence. A teď už zpět do reality a běžím do práce.Hezký den přeji..Daška

    OdpovědětVymazat
  2. Zdneni, to bych si nechala líbit. Takové příjemné posezení v kavárně s výhledem na krajinu a nasávání atmosféry a vůní. No nic, tak zpět do reality a k papírům. Přeji krásné pohodové dny. Pa Rija

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky su tvoje....aj fotene objekty? Bravooooo

    OdpovědětVymazat
  4. Drzim palce k splneniu snu....a ja by som si veru dala povedat-zasadnut k tebe na kaficko

    OdpovědětVymazat
  5. No jejej .... hned bych si dala kousek něčeho dobrého a k tomu voňavou kávu. Vše vypadá moc krásně. Tak já alespoň dopiju ten čaj, co mi stojí na stole.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  6. Teda ty dorty, ty jsou nádherné. Na ty bys mě zlákala určitě:-) A přeju splnění přání a pak přijedu na kafe doopravdy nejenom virtuálně! Krásný první máj, Aný :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to bych si dala hned líbit...usadila bych se tam, popíjela bych horkou kávičku...mňam.
    Krásné dny, Martina

    OdpovědětVymazat
  8. Tak šup šup, rychle doučit a pak hned otevírat. Já si pak udělám opět výlet do té krásné Francie :-)
    úžasné dobroty :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Zlákala? To rozhodně....taková malá provensálská útulná kavárna to je vážně sen:-) Ty dorty jsou vážně super! Gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása a chuť si dokážu představit.-). Božské!
    Tak kdy a kam máme zajít:-)?
    Na konci června vyrážíme do Provence, tak třeba....

    OdpovědětVymazat
  11. Kedy otvaras? Skoda, ze je to kusok daleko

    OdpovědětVymazat
  12. Divat se na ty dobroty je uplne mucemi zvlast kdyz jdu za par hodin spat ach jo.Bonne nuit madame.

    OdpovědětVymazat
  13. ..miluju ty šneky s rozinkami a marmoškou uvnitř:) kvůli nim, mám po pár dnech v Provance ted o 3kila víc:) každý den ráno jsme pro ně mastili po pláži a čekali až nám otevřou...děsně návykové:) takže se těším k tobě do kavárničky - protože všechno, čemu opravdu věříme se splní:) a pokud bys dala recept na ty šneky, budu moc ráda...my je kupovali i v Lausanne, ale nebylo to úplně ono, jako ty v Saintes Maries de la Mer:)

    OdpovědětVymazat
  14. Ach jo, taková lákadla, jak pak má jeden držet dietu...:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  15. ach... mě rozhodně. Skoro jsem se na to ani neměla dívat. Moc se mi líbí ten první dort k čaji o páté. mmm. A vůně čerstvě namleté kávy poránu, a křehký croissant. Tomu bych se vůbec nebránila ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný pozdrav z Moravy! Dnes ráno jsem objevila Váš FB a potom i tento blog a od té doby se od něho nemůžu odtrhnout. Tolik krásy na jednom místě. Moc Vám přeji, ať se Váš sen s kavarnou výplní. A snad jednou jestli se i můj sen vyplní si přijedu na dobrou kávu a něco sladkého. Hodně štěstí a radostné dny přeje Hanka.
    A za ten anonym se omlouvám, jsem poprvé na blogu a nevím moc jak to tu chodí.

    OdpovědětVymazat
  17. Zdenka,prenaaaadherne vytvory a kraaasny sen..moc ti ho prajem ♥ a ja si prajem vediet raz piect take kraasne "dortiky" ako ty :)

    OdpovědětVymazat
  18. Zdeni při pohledu na tu nádheru jsem právě spolkla čokošku. Kupovanou, která na Tvé mini bonbonky, co jsme našly v balíčku ,vůbec nemá! Jsi ta nejšikovnější cukrářka ,co znám! Moc se těším ,až se Ti povede otevřít tu kavárnu, a já pak taky doletím...kdo by totiž mohl odolat téhle nádheře??? Mávám a zdravím do dálky a děkuji, balíček došel v pořádku! M.

    OdpovědětVymazat
  19. aaa to snad ne to jsou dobrutky <3 vlastni kavarna je super napad. ja chtela dycky v nejaky pracovat v takovy ty utulny kde se vsichni znaji a chodi tam stejny lidi a povidaji si a tak :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  20. Zdeničko, mě tedy rozhodně - úplně to vidím a zasnila jsem se!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  21. Zdeni, aké sú otváracie hodiny? Hneď som tam. Len neviem, či by sa mi chcelo po takej nádhernej pauze vracať do práce. u nás bola kedysi francúzska pekáreň a zákusky v nej boli naozaj výborné. Finger som si kupovala a chutilo to ako náš veterník, tak neviem či to bolo naozaj francúzske. Andrea

    OdpovědětVymazat
  22. Určitě zlákala. Nevím co bych si dřív vybrala. Nejlepší by bylo ochutnat od každého, ale potom by mě už nohy neunesly.
    Opravdu krása.

    OdpovědětVymazat
  23. Šmarja a já se chystám v září do Paříže! No jestli já se na to nevyprdnu a nepojedu do Provence! Jestli u někoho nepochybuju o tom, že si splní sen, tak jsi to rozhodně ty! A pravdu máš, že se sny plní, ale vždycky za nimi stojí kus práce. Tak držím pěsti! Ale ty už jsi vykročila tím správným směrem!

    OdpovědětVymazat
  24. Zdeni, zlákala je slabé slovo !!!! Mě jsi přímo nadchla !!!! Kdy že jí otvíráš ???? Marki

    OdpovědětVymazat
  25. Krásné snění.....pro mně prosím něco bezlepkového, děkuji!
    Miluju tenhle blog!!! Štěpka

    OdpovědětVymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...