pátek 30. srpna 2013

Rajčata zavařená ve vlastní šťávě


Z jachtařské dovolené jsem už týden zpátky, hlavu i srdce plné zážitků, pokračování "Anýzovka na cestách ze Středomoří II." napsané ale zatím nemám srdce podívat se na fotečky... Voní koncem :-( Dovolená fuč, léto u konce, září klepe na dveře... to vše okořeněno suchozemskou nemocí, kterou jsem si dovezla, respektive získala v momentě kdy jsem definitivně položila nožky na pevninu. Lítám si, lítám Houpu se, houpu ;-)



Tak se prozatím zabávám u sporáku a o momentky z provensálského babího léta se s vámi dělím na Facebooku (tady a tady) a nově i na Instagramu (zde). Co nadělám... podlehla jsem :-) Ale jako Pinterest (tu), varuji: jsou to časožrouti!! Ale 


Jen co jsme doplachtili zpět do Provence, od sousedů-farmářů jsem si přinesla tohle a od té doby jedu (opět) na zavařovací vlně. A pouze u 3 bedýnek nezůstalo! O pár receptů byl zájem, já na FB přislíbila a tu je první:






Přeji krásný víkend - doufám že slunečný jako tady !!
My jedeme na chalupu do hor okouknout zda naše včely pilně pracovaly a budou zásoby medu na zimu ;-)


14 komentářů:

  1. Děkuji za recept, byla jsem jedním ze zájemců. Je to opravdu jednoduché.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Jednodušší už to být nemůže :-) Hezký víkend!

      Vymazat
  2. ja stále čakám na "mlhu"!!!!!!
    levanduľovú..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím!!! Jsi hned na řadě, čestný pionýrský :-)

      Vymazat
  3. Zdeni,super jednoduchý recept.Děkuji.Rajčat mám dost,bobkový list i tymián pěstuji vlastní,tak už se teším na tu dobrotu.A na co všechno ta rajčata používáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, uplne na vsechno - tam kde bych dala rajce ale je mimo sezonu. Do polevek, na pizzu, do slanych kolacu, zaklad do provensalske omacky....
      Mas zavareno ? :-)

      Vymazat
  4. Ozaj jednoduchy recept, super. Ja som tento rok rajcata susila a su boooozie. Mnam! Nech ziju rajcata!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se pro zmenu na suseni nedostala :-( Ale jsou bohovska !!

      Vymazat
  5. Rajčiny takto zaváram aj ja, je z nich v zime výborná polievka alebo omáčka na špagety. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky delam :-) O hodne lepsi nez kupovany protlak nebo sklenikove rajcata!
      Krasny vikend

      Vymazat
  6. Tak to je hodně jednoduché, to vyzkouším. Sice moje vlastní úroda rajčat ne a ne dozrát, ale kdyžtak je holt koupím. Pa do Provence, Aný, u nás taky babí léto:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodussi uz to byt ani nemuze :-) Doufam ze dozraly a ze prestalo prset!!
      Mej se krasne, Jani

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...