středa 31. července 2013

Anýzovka na cestách... v Paříži II.


Opět. A zase. A opět ráda :-) Mělo to být víkendové mezipřistání mezi Londýnem a Marseillí a je z toho skoro týdenní pařížská dovolená ;-) Na programu: nic! To je taky dobrý program :-) Užívám si luxusu. Že nic nemusím. Že nikam nemusím. Že se toho moc kulturního neděje (a tak o nic nepřicházím a nemám nutkání obíhat galerie jak to obvykle dělám). Že nelije a nebrodím se v Louboutinkách po kotníky (jak tomu bylo při mé minulé cestě). Že mám k dispozici krásný nový byt kamarádky, který je sice v Paříži, nicméně řešení domu je atypické a cítím se jak na vidieku. Že mám venkovní sezení na usrkávání koktejlů za horkých pařížských nocí a na lelkování s ranní kávou pod (mini)olivovníkem (fakt ho tam K. má!)

A co se tedy v Paříži odehrálo? Kromě makronkového klání, o kterém jsem psala tady, a s ním spojeného ochutnávání, kromě šnečí večeře na kterou jsem nalákala jen tři odvážné duše (kdo to byl se dozvíte tady a na FB blogu), kromě královského obědu v thajské restauraci jako (dočasné) rozloučení s Paříží (záznam zde) ... jsem toho stihla dost na "nicnedělání" ;-) Nejvíc mě bavilo vyrážet na blint. Vybrat si čtvrť a jen se courat. Zabočit do každé uličky, čím menší a zapadlejší tím lepší. Nakouknout do každých otevřených vrat. Vkročit do každého butiku, kde mé oko něco zaujme. Posadit se na každou terasu kavárny, jejíž atmosféra mě okouzlí. Uznejte, to je program jak se patří! Díky tomu jsem objevila několik zajímavých míst, které jsem za léta mého života v Paříži přecházela/nedocházela/obcházela. Objevila pár zajímavých obchůdků s kreativní módou, nadčasovými šperky, vycházejícími hvězdami designu. Doplnila garderobu, šperkovnici, pracovní stůl (hon na washi pásky byla fuška!) a spižírnu. Doladila jeden projekt. Ale o tom později (má co do činění s washi a Inès ;-). A dokonce jsem si stihla zahrát na opravdovou turistku a projet se na výletní lodi po Seině (to mě nikdy neomrzí!).

Tady je malá ochutnávka pařížského lelkování a objevování:    






Co byste dělali o nečekané sólo týdenní dovolené v Paříži vy?


_________
© photos: Anýzovka v zemi cikád




  

31 komentářů:

  1. Ahojky Anýzovko...
    tak takové "poflakování" by se mi také moc líbilo. A co bych dělala...? asi přesně to stejné co ty. Vlezla bych do každičké maličké uličky, ochutnávala kde co a nasávala atmosféru. Měj se moc prima, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to je na tom to nejlepší, nasávat atmošku a objevovat neobjevené :-)
      Krásné dny a měj se moc fajn!

      Vymazat
  2. Milá Aný,zlobí mne klávesnice a tak oprava:Paříž je můj další sen a věřím, že se tam jednou podívám!Projdu si zákoutí, usadím se v kavárničce a budu debužírovat a pozorovat okolí, navštívím dámu ze železa a budu s otevřenou pusou obdivovat půvab a styl tamních žen!prostě si to užiji, stejně jako Ty.Zatím se jen kochám u Tebe na blogu a u ostatních, co to štěstí, navštívit Paříž, již měly.Užívej si léta dál, jak nejlépe dovedeš a já se těším na reporty ,z každého Tvého zážitku.Mávám do dálky z deštivého Irska.Dnes 14 st a třetí den déšt.Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, sny se mají nejenom snít ale i plnit! Jak říká Oliva, stačí si hooodně přát a někdo to zařídí :-) Tak věřím, že se do města na Seině podíváš tak jako k nám do Provence! Já mám na wishing listu Irsko :-) Ale když čtu tvojí předpověď počasí... Ikdyž, tak nějak si to u tebe představuju, plus pasoucí se ovce a já lítám v holínkách po stráních ;-)
      Mávám do dálky a pěkné počasí posílám! A děkuju!!

      Vymazat
  3. Takové krásné fotky lovím na Pinterestu... Aný a ty to žiješ! Krása a ta růžová Vespa, hned bych se po té Paříži jela projet... Krásný příspěvek! Mnoho pozdravů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moní, tvé komentáře to je ♥ ♥ ♥ Lepím si je washi páskou nad pracovní stůl :-)
      Měj se moc krásně a užívej si léto na francouzsko-anglické vlně ;-) Pa

      Vymazat
  4. Já bych se poflakovala po Paříži ani nevíš jak :-) Miluju takové ty boční uličky, kde skoro nikdo není, zapadlé cafés a brasseries, no a určitě jako správná ženská bych šla samozřejmě na nákupy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :-)
      PS: Před odjezdem jsem skákala na kufru abych ho vůbec zavřela :-D

      Vymazat
  5. Anýzko, tak to je paráda. Kdybych mohla, tak se řídím tvým seznamem.
    měj se fajn a pozdravuj Paříž.
    Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Město na Seině i železná lady pozdraveny :-) Krásné letní dny, Věrko, a děkuju!

      Vymazat
  6. Teda Aný, ty nás dráždíš....:-) paráda, jen si užívej! Nakonec co, naše Praha má taky Pařížskou, tak se tam zítra asi skočím projít a vyfotím to taky :-)) pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové lelkování, objevování a focení v Praze taky miluju ♥ Krásné pražsko-pařížské toulání, Jani :-)
      A děkuju!

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. To nevadí :-) To je na tom to nejlepší! Pak toho hodně objevíš ;-)

      Vymazat
  8. Ach .... cokoli, jen kdybych v ní byla ... nádherné fotky, hned bych se courala s tebou ...Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Marki! Příště tě beru s sebou ;-)
      Měj se krásně letně!

      Vymazat
  9. Anýzovko,
    tak tomu se říká odpočinková dovolená :-)
    Já bych asi v první chvíli chtěla všechno vidět, stihnout, ale pak bych se asi uklidnila a začala si Paříž užívat podobně jako ty!
    A momentálně se také ve Francii nacházím , jsem totiž v Provance, čtu Lanýže ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to je jasný že napoprvé to chce vidět co dělá Paříž Paříží :-) Být poprvé v Paříži, tak bych to nevydržela ;-)
      PS: a cítíš tu lanýžovou vůni až k vám? :-)

      Vymazat
  10. Krásné fotky:-) Paříž mám podobně prochozenou, miluju ty skryté obchůdky a ranní trhy:-) Na konci srpna mě čeká víkend v Paříži s manželem, budeme se procházet a ochutnávat, už se moc těším:-)
    Užívej si to:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Petro! Přeji krásné pařížské toulání! Ve dvou to je teprve romantika, jak z filmu :-)
      PS: bude report na blogu?

      Vymazat
  11. Po takej dovolenke v Paríži veľmi túžim, a nie som náročná stačil by aj víkend. Len nie je s kým. Ja by som to robila presne ako Ty, pochodila by som ju celú, každú uličku, do každého obchodíku len tak nakuknúť. Bohužiaľ tento druh zábavy väčšina mužov neobľubuje. Nádherná dovolenka a krásne fotky. Ty by si mohla vydávať časopis o cestovaní a sále by bolo čo čítať. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komenář ♥ Že bych změnila povolání ? ;-)
      Doporučuji vzít kamarádku, na butikování a sezení u kávičky ideální :-) Ale taková večerní Paříž s milým, ta je k nezaplacení!! :-)
      Měj se krásně letně!

      Vymazat
  12. Milá Anýz.. :-) Tvé podání Paříže mě tůze baví.. po Seině jsem se plavila nedávno, jak víš, ale když jsem odjížděla, uvědomila jsem si kolik toho jsem neviděla.. bydlela jsem na Montmarteru,ale našla jsem café u 2 mlýnů? No nenašla!.. Jako echt turistka jsem chtěla foto před Moulin Rouge.. no mám ho? Nemám :-)..chtěla jsem.. prostě v Paříži je toho toolik k navštívení, vidění, focení... obzvláště pro nás.. prvně políbené.. Proto tiše závidím Tvé spojení s Paříží a možnosti se vracet... "flamovat".. a dělat právě to co popisuješ, fotografuješ :-) nádhera!!! Ilonka nahoře čte Lanýže.. a já od té samé autorky, Tvé dobré známé Lenky.. čtu Praha - Paříž.. vidíš.. stále tam jednou nohou jsem :-) Moc zajímavé čtení .-) Mohu se zeptat, protože na netu nemohu nic najít.. :-( vyšel nějaký překlad do ČJ i od Anne Delaflotte Mehdevi? Moc ráda bych si přečetla i její dílka :-) Krásné dny a těším se na další příspěvek..**** AVA..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Susie! Máš pravdu, v Paříži je toho spousta k vidění. A i po 13-ti letech života zde a X-návratech je stále co objevovat! Tak nezoufej, příště bude i foto s Moulin Rouge a kavárnou :-) Co víc, napoprvé jsi bydlela na Montmarteru ♥
      Anne D.F. pokud vím knihy v češtině vydané nemá :-( Ale zeptám se pro jistotu Lenky, v pátek budeme kotvit u Říma před jejich letním domem ;-)
      Měj se krásně letně, v Pařížském duchu a já si s oblibou přečtu vyprávění tvé!

      Vymazat
  13. Baf! Koukám na Tvou fotku.. na hrnečku s kávou nápis Angelina!.. Jedno z doporučení Jana Šmída.. nejlepší čokoláda v kavárně Angelina.. tuším naproti Louvru?...
    Tu jsem chtěla ochutnat!.. Je tolik důvodů proč se tam vracet :-) .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta "pobočka" u Louvru už není. Byla jsem v původní kavárně Angelina, stále na ulici Rivoli ale blízko náměstí Concorde. Čokoláda je výtečná ale nemají klimošku takže v letních vedrech horká čokoláda ne zrovna optimální... :-)
      Důvodu k pařížským návratům je 1.000.000 !! :-)

      Vymazat
  14. Moc dekuji za krasne komentare <3 Jen co bude dalsi zastavka na mori a s wifi, odpovim!
    Krasne letni dny!

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné fotky, děkuji, že s Tebou smím poznávat Francii.

    OdpovědětVymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...