pondělí 10. června 2013

Nostalgická 50. léta


... miluju !! A jestli jste na tom stejně jako já a navíc míříte do Paříže, rozhodně si nenechte ujít Cinema Paradiso. Mimořádná 12-ti denní akce začíná dnes, 10.6. a poběží do 21. června v muzeu Grand Palais. Pod skleněnou střechou ve stylu Art Déco si budete užívat pravého amerického kina drive-in a kultovních filmů a všeho co k American way of life in the 1950s patří !


Do muzea vlastním autem nevjedete, nýbrž se pohodlně usadíte v připravených Fiátcích 500 a shlédnete kultovní filmy: Saturday Night Fever, Hair, Pulp Fiction, Taxi Driver, Grease, Dirty Dancing... Dáte si americkou mňamku jako burger a bacon & eggs v diner, kde bude "úřadovat" šéfkuchařská hvězda americké kuchyně Gita Seaton. V noci se místo změní na disco roller - taneční parket, kde si "zatancujete" na kolečkových bruslích v rytmu vintage disco pecek a nebudou chybět ani jukebox a games arcade.  

Být v Provence, tak hned skáču do rychlovlaku TGV a jedu si užívat. Ale tím, že si to teď užívám v reálu, tak mě mrzí o trošku míň, že o tuto skvělou akci příjdu...

                                                 
Pusu od pancakes posílá Anýzovka na cestách ... v Kalifornii :-) 


Monte Cristo a pancakes v Mel´s Drive-in v Los Angeles



______________


 

14 komentářů:

  1. Mávám do ještě větší dálky Hollywoodské star-Anýzovce!moc Ti to sluší,užij si to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D
      Díky, Marcelko !
      Právě na tebe myslím, jsem v The Buena Vista v San Franciscu na vyhlášeném Irish Coffee ;-)

      Vymazat
  2. Má milá Anýzovko, ach né, to jsem neměla vidět. Úplně se mi svírá srdce, když vím, že se během téhle doby do Paříže nedostanu a přitom bych se tak moc chtěla ponořit do mých veleoblíbených 50. let a ve stylovém auťáku sledovat ty nejlepší filmy. Ale nevadí, příště mi to vyjde ;-). A poslední fotka je top.♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chère Vivi, máme to úplně stejně ! Doufám že bude "příště" a že si to řádně vintage "vystajlované" užijeme :-)
      A díky <3

      Vymazat
  3. Ty auta, to je paráda! Miluju je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky! Pražská útěcha: večeře v tomto super autě u Mazaného králíčka :-)
      Díky za návštěvu a krásné dny !

      Vymazat
  4. Užívejte si v daleké Kalifornii :-) Já asi budu jedna z mála, co životní styl Ameriky 50. let moc nemusí - pokud do něho nepočítám nádherné filmy s Audrey Hepburn, která do nich dala evropskou eleganci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Magdi ! Na Audrey a snídani u Tiffanyho nikdo nemá :-)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Anyzovko,tak to jsi trefila hrebik na hlavicku,tenle styl u nas doma frci a to nejen ve sbirce starych klasickych aut vc.Cadoouse.Zaslo to tak daleko,ze mame vlastni retro kolekci obleceni a bude i holcici ve stylu Pin up,se tesim,takze tvuj tip je bombaaa.Tak az deticky povyrostou byl by to super vylet,hlavne pro pritele.Uzivej cest,ja jsem rada,ze uz jsem doma,byt jen od more.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je slušný !! Mě baví pořádat party v určitém stylu, včetně hudby a dress code. To bych se u vás vyřádila :-) Pin-up večírek musí být obzvlášť bájo !
      Krásnou retro neděli, Katko

      Vymazat
  6. Týý jo, to bych si nechala líbit.

    OdpovědětVymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...