středa 18. července 2012

Život na jižní straně


Provensálský art de vivre čili umění se poflakovat ;-) žít není na jeden článek nýbrž na celou knihu ! To není jen tak, vědět pod který platan si sednout, co usrkávat v tu či onu hodinu, co k tomu labužnicky zakousnout, zda jen tak lelkovat na prosluněné terase bistra nebo se jít projít olivovým sadem, usadit se pod olivovník a poslouchat cikády nebo zaskočit do vinného sklípku na růžovku ... To je hotová věda ! :-D

A když k tomu jste posedlí - tak jako já - dekorací a home staging, tak si nemůžete nechat ujít třídenní výstavu "Vivre Côté Sud", která se každoročně koná v parku Jourdan v Aix en Provence v polovině června. Té se účastní z celé Provence vyhlášení ale i noví keramici, skláři, dekoratéři, designéři, zahradníci, výrobci všech možných i nemožných serepetiček které vám interiér vystylujou, doladí a rozhodně potěší :-) Je to skvělá příležitost k courání sem a tam po parku, od stánku ke stánku, skouknout co je letos in, s čím novým okrášlit váš domov. Samozřejmě není zapomenuto ani na kulinární umění, ochutnávky jidla a pití, piknik v zahradách či u jezírka a za zmínku také stojí ateliéry vyhlášených šéfkuchařů, kteří pod širým nebem animují kuchařské kurzy !










Budete určitě odcházet ověšeni jako vánoční stromeček, neboť výstava je prodejní a jako bonus za ceny "z továrny", nebudete vědět kam dřív se podívat, co koupit a rozhodování či to či ono bude pekelné ! Unavení ale nadmíru spokojení, správně naladění a patřičně vybavení pak doladíte a barevně sladíte to pravé provensálské lelkování k dokonalosti :-)

__________________

http://www.vivrecotesud.fr/uploaded/COS0131_SALON.pdf

4 komentáře:

  1. Uplynulo mnoho vody od doby, kdy jsem strávila v Provence dva sladké měsíce a navždy mi ovlivnily život! Propadla jsem tam totiž magii vaření, ochutnala první ratatouille, naučila se dělat vinaigrette a pochopila, že obyčejný hlávkový salát, pokud je dobře vypraný a osušený, chutná božsky. Blahopřeji k životu na takovém místě na zemi a těším se na další ódy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svata pravda ! Jsem na tom podobne :-) Sice jsem si musela pockat deset let nez sem se z Parize mohla konecne presidlit natrvalo o 800 km jizneji ale to cekani stalo za to. Kazde rano si to pripomenu, kdyz popijim kafe na terase, koukam na azurovou oblohu, cikady se probouzi ke zpevu, ve vanku se kyvaji me levandule ... A magie funguje i po trech letech stejne jako prvni den :-) Skvele na tom taky je, ze je stale co objevovat, ochutnavat, tvorit ... a pak o tom vypravet, nejlepe se sklenkou ruzovky v ruce :-)
      S odami se budu snazit a ja se pro zmenu tesim na ty od tebe, rimske ;-)

      Vymazat
  2. Paráda...hned bych se na takovou výstavu vypravila, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. avec plaisir :-) a pridavam tip dalsi : na vystavu se muzes vydat treba pristi rok az pojedes za levanduli ;-)

      Vymazat

Tento dialog je pro mne provensálským kořením - dodá blogu chuť a šťávu ;-)

PS: pokud nejste blogo-webo nadšenci, můžete komentovat pod rubrikou "Anonymní". Palec zde ovšem neotisknete, vaše jméno či pseudonym ano ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...