středa 25. prosince 2013

PF 2014



Přeji vám krásné a pohodové vánoční svátky s vůní vanilky a jehličí, sněhové vločky za oknem a teplo domova.

Do nového roku 2014 jen to nejlepší, spoustu kreativních nápadů, cest a setkání!

Z Guatemaly boštěkuje Zdena/Anýzovka

úterý 17. prosince 2013

Anýzovka na cestách... na konci světa vlevo


Zasloužená dlouuuhá dovolená je tu! Ale než se tak stalo, tak jsem jela 72 hodin non stop, vyřizovala objednávky co došly na poslední chvíli, zařizovala milion věcí, jen na balení nebyl čas... Takže hodinu a půl před odletem to u nás vypadalo takhle (klik) a já si trhala pomyslnou kopretinu "uletí, neuletí, uletí, neuletí..." a ládovala se pravými ledovými kaštany na obalení nervů :-) 

Suspens zda letím či ne trval tak dlouho než jsem se horskými serpentýnami prořítila 170 km/h, dala si 30 minut poklusem s plnou polní na zádech a finišovala sprintem v pohorách, neboť navette na letiště opouštěla zastávku a já neseděla v ní. Řidič na mé zabouchání na karosu přibrzdil, já naskočila a tradá na letisko, jazyk na vestě :-) 

Nastal 3 denní maraton za cestou na konec světa: Marseille-Paříž-New York-Houston-Belize city. A po 4 letadlech ještě loď na korálové ostrovy v Karibiku. Kde jsme? V Modré díře :-)


Ideální to spot na potápění na druhé největší korálové bariéře na světě (po Austrálii). Vegetit se zde ovšem nedá, tak máme na ostrově Caye Caulker bungalow na pláži s tímhle výhledem. Pod palmou večer sedíme a usrkáváme piňa coladu ;-)


Kromě koupání, potápění a nabíjení baterek na další dobrodružství si hojně dopřáváme langusty, pokud možno dvakrát denně. 


Kdo nás zná, ví že jsme nezmaři, odpočatí jsme tak akorát a pomalu balíme batoh směr Guatemala, kde nás čeká měsíc toulání křížem krážem kam nás nohy a setkání po cestě zanesou. Než se vydáme koncem ledna na cestu zpět do Evropy, v plánu je také menší zastavení na Hondurasu... 


Boštěkuji z ráje a přeji krásné a pohodové vánoce!


sobota 7. prosince 2013

DIY mlha na polštář


Mlha přede mnou, mlha za mnou, nos plný levandule ღ  

Mám moc ráda dárky šité na tělo, přemýšlím co by udělalo největší radost, dlouze hledám, tvořím... Na speciální příležitosti mi tento proces může zabrat i pár měsíců :-) Ale ta radost z radosti obdarovaného! Ta je k nezaplacení. 

Pokud máte rádi dárky s láskou ručně dělané, nabízím vám jeden s vůní Provence, tzv. mlhu na polštář. Jani, dočkala jsi se :-) 


Brume d´oreiller můžete samozřejmě koupit hotovou, ale vlastní je originálnější, eko, bez aerosolu a pokud použijete vlastní či neošetřenou levanduli tak i v bio kvalitě. Navíc si můžete vybrat zda chcete mlhu na spaní nebo do interiéru. Na první se používá pravá levandule, na druhou hybrid lavandin vzniklý křížením pravé levandule a levandule Aspic. A výsledný efekt není stejný.

Esenciální olej z pravé levandule se používá pro aromaterapii, jeho vůně je jemnější, téměř "kulatá", a zachoval si všechny léčebné vlastnosti. Má uklidňující, sedativní a antideresivní vlastnosti, uvolňuje svaly, je antiseptický, hojí a regeneruje pokožku. Je tedy velmi vhodný na mlhu na polštář, usnadňuje spánek.   

Esenciální olej z lavandinu se používá v průmyslu (na výrobu mýdel, čistících prostředků...) a jeho vůně je více travnatá až kafrová. Má uklidňující a relaxační vlastnosti, je antibakteriální, protizánětlivý a purifikační. Příjemně vám provoní prádlo a domov, je vhodný do koupele a do aromalamp.


Jak na to? Stačí do flakonu s pumpičkou nalít destilovanou vodu a přidat esenciální olej buď z pravé levandule nebo z lavandinu podle kýženého výsledku v poměru 5%. Před použitím řádně zatřepat a je to :-) 

A pokud byste si chtěli připravit vlastní olejovou infúzy z levandule, tak je velmi jednoduchá. Nejlepší je ji připravit z levandulových kvítků natrhaných 48 hodin předem ale i ze sušené to jde, jen nebude tak silná. Dvě hrstě zaschlých květů, zbavených stopek, dáme do skleněné lahvičky. Zalijeme 200ml slunečnicového nebo mandlového oleje. Zavřeme víčko a lehce promícháme. Lahvičku zabalíme do papíru, aby k ní nepronikalo světlo a necháme louhovat 2 až 3 týdny. Poté přefiltrujeme přes tenkou gázu nebo filtr na kafe a nalijeme do tmavé lahvičky. Takto vyrobená levandulová infúze má 6 měsíců trvanlivosti při pokojové teplotě a je ideální k použití na tělo pro hydrataci pokožky a na promnutí spánků k relaxaci a snažšímu spánku.   

Krásné mlžení o adventím víkendu!



pondělí 2. prosince 2013

Hotovo!


Mé diáře jsou na světě! Stejné prozatím nemohu prohlásit o mém e-shopu... Tak jsou prozatím na Fleru: http://www.fler.cz/anyzovka

Byla to fuška, vyřešen milión problémů, naběháno desítky kilometrů, diář přede mnou, diář za mnou, v dílně bych mohla i spát... Na druhou stranu to bylo velmi kreativní, inspirativní a čím více jsem byla unavená tím více mě napadaly nové (težkoproveditelné) nápady :-) 

Doufám že se vám budou líbit. Malá ochutnávka:
 


A když už tak "slavnostně" zahajuji prodej ;-) tak ke dni otevřených dveří nabízím diáře za zvýhodněné ceny, a to diáře potažené japonským/italským papírem za 389 Kč (namísto 429Kč) a diáře potažené plátnem za 349 Kč (namísto 389 Kč). Objednávky přes mail: anyzovka@gmail.com Jedná se o tzv. vente éphémère - pomíjivou nabídku, která běží 24 hodin (do pondělí 2.12. do půlnoci). Tak akorát na to, abych stihla diář hodit do schránky cestou na letiště ;-) 

  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...